voor digitale ondersteuners

Spoor 2

Naast het digitaal vaardiger maken van ouderen is er ook een tekort aan digitale ondersteuners om ouderen op weg te zetten en digitaal te begeleiden. Om de continuïteit van deze dienstverlening te verzekeren is het belangrijk om iedereen die interesse heeft om ouderen digitaal te ondersteunen, te trainen.

 

Wij bieden gratis opleidingen en praktijkervaring aan voor iedereen die geïnteresseerd is om hun naasten te helpen.

Nieuwe Vormingen

Digitrein organiseert regelmatig vormingsdagen (DigiTrainer) in het Muntpunt voor iedereen die graag wilt leren hoe je anderen kan helpen met hun digitale vragen.

Kan je goed overweg met je smartphone, tablet of computer? En help je graag anderen? Dan kan jij zeker iemand digitaal op weg helpen. Je hoeft zeker geen digitaal expert of digidokter te zijn!

De volgende vormingsdagen (digitrainer)

Dinsdag 28 maart om 9u30 (Muntpunt, Brussel)

Woensdag 19 april om 9u30 (LDC Lotus, Ukkel)

Dinsdag 2 mei om 9u30 (GC Everna, Evere)

Deze vormingsdag wordt gratis aangeboden door de Vlaamse overheid.

Samen op het juiste spoor

Via spoor 2 vormen we digitale ondersteuners die ouderen verder kunnen helpen met hun digitale hulp- of ondersteuningsvragen of vormen we de medewerkers die dit al doen door hun kennis en ervaring te verruimen. Ook het opzetten van een netwerk voor gevormde digitale ondersteuners is nodig om terug te kunnen vallen op collega-ondersteuners.

4 – 17

DE opleiding

Het vormingstraject van de Digitrein (tot digitaal ondersteuner) bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Een trainingsdag (DigiTrainer)
  • Meelopen gedurende het Digitrein-traject (om extra ervaring en expertise op te doen.)

Na afronding van het traject komen wij samen waarin digitale ondersteuners kunnen overleggen, goede praktijken uitwisselen en natuurlijk ook taart en koffie!

De trainingsdag (DigiTrainer) houdt een volledige dag vorming in, gegeven door Digibeta (technische en praktische vaardigheden) en Samen Toujours (sociale vaardigheden). 

Ook de begeleiding van de digitale ondersteuners tijdens het eerste Digicafé en de intervisies worden georganiseerd door Samen Toujours.

Wil je ook anderen helpen met HUN digitale vragen?

Of doe je dit al en wil je jouw kennis en expertise bijschaven? Neem contact met ons op of kijk waar de Digitrein nog halt houdt: